Шановні відвідувачі блогу!!!

Вітаю вас на моїй сторінці в мережі Інтернет!
Сподіваюся, що відвідавши її, ви знайдете для себе корисну інформацію, цікаві ідеї, що надасть вам натхення і наснагу для роботи.

З найкращими побажаннями
Царенко Ірина Вікторівна

11.04.2015

Всеукраїнський проект «Це – наше і це – твоє!»

У вересні 2015 року ми, учні 3 класу, прийняли участь у Всеукраїнському проекті "Це - наше і це - твоє!" Спочатку ми переглянули мультики на каналі "+-+". Потім вибрали для себе тему, яка нам була до вподоби. Всі погодились писати твір про вишиванку і дали йому назву "Вишиванка - наша". Усі учні нашого класу та наші родини взялися за роботу. Кожна сім"я писала свою історію, своє бачення, про свою вишиванку. У жовтні на класній годині ми разом з батьками слухали історії, написані нами і обирали найкращі рядки. А потім склали один загальний твір . І ось що у нас вийшло:



Вишиванка – наша! Це зображення вишивки на  одязі для  його оздоблення.  Матеріалом для вишивки є нитки шовкові, лляні. Іноді наші майстрині застосовують і дорогі матеріали: золото, срібло, бісер.
       Наші українські рукодільниці прикрашають вишивкою жіночі блузи та сукні,  чоловічі сорочки, рушники, скатерті. І немає їм рівних у всьому світі.   
Вишивка виникла  у світі дуже давно з появою шитва на
примітивному одязі людини кам'яного віку. У нас на Україні вона  існує ще з часів Київської Русі. Наша українська вишивка відмінна від усіх і незвичайна своїм виконанням та колоритом. На Україні близько ста видів різноманітних прийомів вишивання. Це гладь, хрестик, мережання і багато інших. Найчастіше у нас, українців, зустрічаються  поєднання червоного та чорного кольорів. Це символізує радість і смуток. Але зараз наші майстрині прикрашають одяг поєднанням різних кольорів та створюють  цілі композиції орнаментів.
        Здавен наша вишиванка вважалася оберегом та символом щасливої сім'ї. Вона пройшла через століття. Й нині символізує безмежну повагу та любов до рідного краю, до України. Тому нашу вишиванку з повагою і гордістю одягають на свята не тільки   у нас на Україні,а й  люди  в усьому світі.
       Ми горді, що вишиванка – наша!
 

А далі була робота з малюнками до даного тексту. Ми вклали в них всю свою любов і вміння, щоб уся Україна відчула нашу любов і відданість їй.






























І ось 30 грудня ми отримали доказ того, що нас почуто і відзначено. 
   Крім того, що наші малюнки показали на каналі "++", надрукували у списку переможців конкурсу, ще й прислали подарунки. 



Немає коментарів:

Дописати коментар